Jestem np. ciekawa cy wejście w ketoze faktycznie ma jakiś głębszy sens, czy też szybciej pozwala spalić tkankę tłuszczową, czy może chodzi jednak o zmniejszona podaż kcal i na tym cała magia się kończy? Kwintesencją sensu wejścia w ketozę jest tak naprawdę wyregulowanie elastyczności metabolicznej oraz nauczenie organizmu korzystania z tłuszczu [...]
Sterydy. Kilka słów refleksji Stosowanie środków anaboliczno-androgennych (SAA) przynosi spore efekty, stwarza możliwość zdobycia masy i siły mięśniowej w krótkim czasie i przy minimalnym nakładzie pracy. Nic dziwnego, że sterydy cieszą się aż taką popularnością. Ponadto dla wielu to jedyny lek na łagodzenie kompleksów, brak pewności siebie, [...]
inaczej, w tym batonie jest 10 x mniej cukru niż w innych konkurencyjnych a pozostałe węglowodany to w większości poliole,które nie mają wpływu na tycie,posiadają też inny bilans kaloryczny. OLIMP
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witam, w związku z tym, że przechodzę na redukcję obliczyłem iż moje zapotrzebowanie wynosi ok 2060kcal. W tym : Białko : 126,5g x 4 = 506kcal Tłuszcze : 70,3g x 9 = 632kcal Węglowodany : 546kcal = 136g Ważę około 70,3kg przy wzroście 170cm. W poniedziałki środy i piątki chodzę na siłowni a wtorki i czwartki kickboxing, weekend bieganie bądź [...]
taka tu masa zagadnień że książke można by napisać 30 g ??? To bardzo mało, bardzo. zapotrzebowanie człowieka na węglowodany w pożywieniu wynosi ZERO - jeśli ich nie je organizm wytworzy je na drodze rozkładu białek z pokarmu nie oznacza to jednak że węglowodany są szkodliwe i że nie należy ich jeść Co w takim razie ze wszelkiego typu limitami, [...]
W sumie nie odradzam ale tez nie polecam, mozna sie na niej dobrze wyciac ale poleci duzo miecha + zryta psychika po jakims czasie na tak niewielu kcal. Nie każdy ma tak łatwo jak Ty.%-)%-) Niektórzy tną się dopiero na UD lub czymś podobnym. Fajne badanie ostatnio czytałem. Z marca tego roku. Badano trzy grupy osób. Otyłe, normalne i szczupłe. U [...]
zobaczcie co napisali ci sprzedawcy gdy pokapowali się że ich demaskujemy: komentarze które wołają o pomstę do nieba w kwaśnym mleku też jest sporo laktozy a nie słyszałem jeszcze aby od picia kwaśnego mleka ktoś przytył. Cały ten artykuł to stek bzdur. lub rozumiem, że Jan Vitalmax chciałby, aby wszyscy dostarczali węglowodany stosując wyroby [...]
[...] mam tylko odzywke bialkowa 17g bialka w porcji, nie mam zadnych maltrodeksyn, a nie wiem nawet gdzie zagranica dostac to... a moge zrobic tak: przed scianka: bialko+tluszcze+weglowodany z warzyw zaraz po sciance: porcja wheya z h2o po powrocie do domu: bialko (tunczyk lub ser bialy, ewentualnie chude mieso+warzywo+maly banan (100g)... albo moge [...]
nie tyje sie od jednego składnika tylko nadmiaru kcal a jako składnik który powoduje tycie wskazał bym na węglowodany tłuszcz daj 1-1,8g na KMC wegle 4,5-6g na KMC białko 2-2,5g na KMC wybieraj w tych granicach by zgadzało sie z zapotrzebowaniem Zmieniony przez - koles08 w dniu 2008-08-26 16:15:47
1. WIEK: 28lat 2. WAGA: 87kg 3. WZROST: 178cm 4. WYMIARY: -biceps: 45cm -klatka: 119cm -udo: 61cm -talia: 83cm 5. STAŻ NA SIŁOWNI: 3 lata bez jakiś okresów przerwy 6. DIETA: -białko: 1.8-2 g na kilogram -węglowodany: mniej niz 1 g -tłuszcz: 1.5 g 7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: kilukrotnie testosteron solo, 2 razy winstrol z [...]
[...] schodzisz nizej swojego zapotrzebowania podstawowego ryzykujesz problemami zdrowotnymi osoby tyjace w brzuch maja slaba wrazliwosc insulinowa co oznacza ze kazde spozyte weglowodany daja nadmierny efekt wyrzutu insuliny. Efekt - tycie- zagrozenia cukrzyca itd.. Twoja dieta sprzyja temu a powinnas dzyc do trzymania rownego niskiego poziomu [...]
witam. odp.na 1i2 pytanie wkleiłem z http://www.eufic.org/article/pl/5/19/artid/132/ wystarczy poszukać na ty forum tęż byś znałażł zamiast pytać. Co powoduje, że czujemy się syci? To co jemy i jak dużo jemy ma wpływ na nasze samopoczucie i zdrowie. To oczywiste stwierdzenie. Ale warto zadać sobie pytanie jakie składniki pożywienia powodują, że [...]
Frygida, i inni przy okazji - tym właśnie grzeszycie - przeczytacie gdzieś jakieś zalecenia i niewolniczo się próbujecie ich trzymać. Zrozumcie jedno, wszelkie publikowane gdziekolwiek diety to generalne wytyczne, tak jak nie ma na świecie dwóch identycznych osób (może poza jednojajowymi bliźniakami) tak i nie ma jednej diety idealnej dla dwóch [...]
[...] metoda jest skuteczna ale wiaze sie z doglebnym poznaniem potrzeb swojego organizmu, metabolizmu itd. a to bez lekarza i karty chorobowej moze byc trudne. Zasada jest taka: weglowodany dzielimy na dwie grupy dobre i zle. Podzial ten jest uzalezniony od zaktywowania tszostki (czyli od ilosci wyrzuconej insuliny, ktora jest odpowiedzialna za [...]
[...] zwiazki niz cukry, np. aminokwasy, amoniak - i to one uzywano jako zródla energii ... potem powstaly komórki specjalizujace sie w rozkladzie produktów ubocznych jakimi bylu weglowodany ... podejrzewa sie, że wlasnie takimi pierwotnymi komórkami które zapoczatkowaly uzywanie wegl ijako zródlo energii byly dzisiejsze mitochondria - dawniej [...]
[...] praktyce za tycie odpowiada nadmiar węglowodanów" nastpenie zasugerowałes że tyjemy od owoców. Mnie interesuje uzasadnienie takiego twierdzenia, mogłeś napisać że weglowodany są podstawowym stymulatorem insuliny, a wysoka aktywnosc tego hormonu, przy nadwyżce kalorycznej jest najlepszym sposobem na zwiększenie masy, tak tłuszczowej jak [...]
Witajcie, jestem nowy na tym forum. Moje parametry:) to 184cm wzrostu 106kg wagi i bf ok 30%:( Ćwicze 3x w tygodniu trenning ACT plus rowerek, koszykówka. Zapotrzebowanie wychodzi mi w granicach 3100 kcal odjełem 500 i wyszło 2600 na redukcje:) No a to dieta do oceny: Posiłek 1:polędwica z indyka 100g, chleb żytni razowy 100g, mleko 0,5%/wywal/ [...]
[...] miesace temu nie jadlam ich poza warzywami wcale przez okrez 2 lat poza owsianka na sniadanie wiec tak naprawde nie wiem czy sie na nich dorobilam tej sylwetki. Dietetyk zarzucil mi brak urozmaicenia i tycie z powodu niskiej kalorycznosci diety. Kazala dolozyc weglowodany..... zostawie wglowodany tylko w porannym posilku. Dziekuje bardzo za odp.
Insulina odpowiada za gospodarkę węglowodanową, za utrzymywanie stężenia cukru na odpowiednim poziomie. Jej brak czy choćby tylko niedobór powoduje cukrzycę. Trzustka wyrzuca ją w odpowiedzi na wzrost poziomu glukozy związany ze spożyciem produktów zawierających węglowodany Spożycie jednakowej wagowo i kalorycznie ilości różnych węglowodanów [...]
DIETA. Marchewka. INDEKS GLIKEMICZNY. BH.39. MOTTO: Marchewka świeża, a marchewka gotowana wg propagatorów IG !! Świeża marchewka wg IG = 35 jest produktem na tzw. szczuplenie i to prawda znana, ale podawanie przez speców od INDEKSU GLIKEMICZNEGO, tj. IG marchewki gotowanej, jako produktu na tzw. tycie IG = 85, jest dużym błędem i [...]